Japan wijst 88 plekken voor mangatoerisme aan

In Japan wordt een officiële lijst samengesteld met 88 zogeheten seichi: 'heilige' plekken voor liefhebbers van manga en anime.

Manga (een Japanse striptekenkunst) en anime (films en series in mangastijl) kennen wereldwijd vele liefhebbers. Door het land verspreid bevinden zich tienduizenden seichi.

Van 88 seichi maakt de Japanse organisatie voor animetoerisme nu een officiële trekpleister. Via een online verkiezing kunnen fans wereldwijd hun stem uitbrengen, meldt Associated Press.

Spirited Away

Onder de genomineerden zijn locaties die als inspiratie hebben gediend voor strips en films, zoals treinstations, scholen en pleinen. Ook huizen van animators en mangamusea staan op de nominatielijst.

Een voorbeeld van een locatie die in aanmerking komt is de studio van Hayao Miyazaki, de animator die een Oscar won voor de film Spirited Away.

Het Japanse toerisme zit in de lift en wordt steeds belangrijker voor de economie van het land. Het land promoot haar eigenzinnige popcultuur met de campagne 'Cool Japan'.

"De Japanse popcultuur kan zich tegenwoordig meten aan Hollywood", aldus Tsugihiko Kadokawa, een van de initiatiefnemers van de seichi-lijst.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie