Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt de goedkoopste centimeters beenruimte in het vliegtuig aan. Bij de vliegmaatschappij betaalt een passagier omgerekend 1,62 euro per centimeter beenruimte.

De hoeveelheid beenruimte verschilt per vliegmaatschappij tot wel 10 centimeter. De kosten hiervoor lopen uiteen van 1,62 euro tot 5,31 euro per centimeter. 

Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingswebsite Skyscanner voor AD.nl. De website vergeleek de centimeterprijzen van negen luchtvaartmaatschappijen: Corendon, EasyJet, KLM, Lufthansa, Ryanair, Transavia, TUI, Turkish Airlines en Vueling Airlines. 

Bij Easyjet hebben passagiers met 72,5 centimter de minste beenruimte. Hiervoor betaalt de reiziger 1,83 euro per centimter. Turkish Airlines biedt met 83 centimeter het meeste ruimte, hier staat een bedrag van 5,31 euro per centimeter tegenover. 

Stoelen

De breedte van de stoelen is bij bijna alle vliegmaatschappijen ongeveer 44 centimeter. Ook hierbij lopen de prijzen uiteen en is de reiziger met 2,86 euro per centimeter bij Ryanair het goedkoopst uit.

Weinig beenruimte is volgens onderzoek van Skyscanner de grootste irritatie voor passagiers. Hierna volgen smalle stoelen en kleine kinderen aan boord.  

De centimeterprijzen zijn berekend op basis van gemiddelde ticketprijzen voor een retourticket binnen Europa in de Economy klasse.