Drukste zaterdag van de zomer op Franse wegen

Het is de 'zwartste' zaterdag van deze zomer in Frankrijk. Vooral de vertrekkende toeristen staan in de file, maar ook voor mensen die weer naar huis rijden is het druk. 

Dat laat de Verkeersinformatiedienst (VID) weten. 

In Frankrijk stond om 9 uur al 200 kilometer file. Dat liep na het middaguur op tot 854 kilometer. Vooral op de Route du Soleil (A7). Daar stond meer dan zeventig kilometer file.

Nederlanders die terugkeren kwamen vooral in Zwitserland en Belgie in de file. Voor de Zwitserse Gotthardtunnel richting Duitsland stond zeven kilometer file. De wachttijd was bijna twee uur.

In Belgie zorgen werkzaamheden op de E19 tussen Breda en Antwerpen nog steeds voor problemen. Op deze laatste etappe naar Nederland staat een uur file. Beter is het om deze weg dit weekend te mijden en om te rijden over Bergen op Zoom (A12).

Vlaanderen

Tot 1 september moet verkeer vanuit Vlaanderen rekening houden met wegwerkzaamheden op de E19 bij Brecht. Tijdens kantooruren zijn daar twee rijstroken open, maar 's nachts en in het weekend is er slechts één rijstrook vrij, zo ook vandaag. Volgens de woordvoerder van het Verkeerscentrum Antwerpen moet men op een uur vertraging rekenen. Automobilisten wordt gevraagd om te rijden over de Belgische A12 via Bergen op Zoom.

Schiphol

Ook op Schiphol is het dit weekend druk. De luchthaven beleeft dit weekend het drukste weekend van het jaar. In totaal reizen er van vrijdag tot en met zondag naar verwachting 644.754 mensen via de Schiphol.

Mensen die via Schiphol reizen moeten naast de bestaande drukte ook rekening houden met de verscherpte controles die gelden. Vrijdag werd bekend dat de extra veiligheidsmaatregelen langer van kracht blijven.

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagochtend zestien mensen beboet die bij Schiphol op de A4 liepen. Omdat mensen hun vlucht willen halen, stappen ze uit om via de vluchtstrook lopend naar de luchthaven gaan. Mensen die zijn gesnapt krijgen een boete van 110 euro.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie