Vietnam gaat visumaanvraag toeristen makkelijker maken

Vietnam laat in de toekomst toeristen digitaal een visum aanvragen. De verandering is onderdeel van meerdere plannen om meer toeristen naar het Zuidoost-Aziatische land te trekken.

Er wordt zo'n 200 miljard Vietnamese dong (ruim 8 miljoen euro) uitgetrokken voor het plan van premier Nguyen Xuan Phuc.

Het systeem zou al moeten ingaan vanaf 1 januari 2017, schrijft Thanh Nien Daily. De ministeries van Financiën, Openbare Veiligheid en Buitenlandse Zaken zijn belast met het plan voor de e-visa. Momenteel kan een toerist een visum krijgen bij aankomst op een internationaal vliegveld, of bij Vietnamese ambassades en consulaten.

Toeristen uit 23 landen, waaronder Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, hebben geen visum nodig voor Vietnam onder het zogeheten visa waiver-programma. Voor Nederlanders en Belgen is een visum wel verplicht.

In de eerste helft van 2016 bezochten al 5,5 miljoen buitenlandse toeristen het land. Het doel van Vietnam is om uiterlijk 2020 tussen de 10 en 10,5 miljoen toeristen te trekken naar het land. Naar verwachting levert dat de toerismesector tussen de 16,1 en 17 miljard euro op.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie