De populaire toeristenattractie Angkor Wat in Cambodja verdubbelt bijna haar entreeprijs. Het bekende tempelcomplex trekt jaarlijks miljoenen toeristen.

CTV News schrijft dat de maatregel een paar weken volgt na de introductie van een nieuwe dresscode, die bezoekers verbiedt om met blote benen en schouders de ruïnes te bezoeken.

Deze maatregel werd ingevoerd nadat een toerist naaktfoto's maakte bij de attractie. "Het dragen van onthullende kleding is respectloos jegens de heiligheid van de tempels", stelde de beheerder van Angkor Wat, Angkor Thom en andere tempels in het Zuidoost-Aziatische land. De naaktfoto's zorgden voor opschudding in Cambodja.

De prijs van de populaire attractie gaat per februari omhoog van 20 dollar (17 euro) naar 37 dollar (33 euro). Een pas om drie dagen de tempels te bezoeken gaat omhoog van 40 dollar (35 euro) naar 62 dollar (55 euro), een zevendagen-pas kost voortaan 72 dollar (64 euro), in plaats van 60 dollar (53 euro).

Van de nieuwe entreeprijs gaat twee dollar naar een goed doel. Jaarlijks bezoeken zo'n 2,1 miljoen mensen de tempels in het Zuidoost-Aziatische land. Angkor Wat stamt uit de tijd van het Khmer-rijk.