Grote drukte bij alarmcentrale ANWB

De ANWB heeft vorige week, inclusief zwarte zaterdag, de drukste week van de zomer tot dusver gehad. Het aantal verzoeken voor autohulp is flink gestegen.

Exacte aantallen kon hij echter niet geven. De alarmcentrale van de ANWB heeft tijdens deze vakantieperiode 850 mensen aan het werk. ''Dat is ruim het dubbele aantal dan normaal", aldus de zegsman.

Bij de alarmcentrale zijn vanuit het buitenland al vele honderden telefoontjes binnengekomen van automobilisten. De meeste pechvogels bellen omdat ze problemen hebben met de accu of het koelingssysteem.

Maar er zijn ook vakantiegangers die bellen, omdat het lampje van het bandenspanningscontrolesysteem blijft branden als de band goed is opgepompt. Sinds 2010 wordt dit systeem standaard in alle auto's aangebracht. 

''Maar nog niet eerder kregen we hierover zoveel klachten'', aldus de woordvoerder. Om het lampje te doven, moet een knopje worden ingedrukt, ''maar dat is vaak moeilijk te vinden''. De woordvoerder raadt aan eerst de gebruiksaanwijzing te lezen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie