China treedt op tegen toeristen die stenen uit Chinese Muur halen

De Chinese autoriteiten gaan intensiever controleren op diefstal van stenen uit de Chinese Muur. Zowel toeristen als lokale bewoners nemen geregeld een stukje muur mee.

Toeristen nemen de stenen als souvenir mee, meldt persagentschap Xinhua. Lokale bewoners verkopen ze aan toeristen of gebruiken ze voor de bouw van huizen.

"Het is telkens kleine schade, die bij elkaar opgeteld een serieus probleem vormt", aldus vicevoorzitter Dong Yaohui van de Chinese Grote Muur Vereniging (CGWS). "We zijn veel geld kwijt aan het continu restaureren van de Muur."

De Chinezen gaan controleren of de lokale autoriteiten die toezicht houden op de ruim zesduizend kilometer lange Chinese Muur voldoende tegen de diefstallen optreden. Ook wordt er een tiplijn voor het publiek geopend.

Dertig procent verdwenen

Volgens de CGWS is sinds de bouw van de Chinese Muur al dertig procent verdwenen. Behalve door mensen, wordt de Muur ook bedreigd door aardbevingen, regenval en andere natuurlijke elementen.

De bouw van de Muur begon al in de derde eeuw voor Christus, maar werd vooral groot tijdens de Ming-dynastie (1368-1644). Het bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie