Het vervallen noordelijke deel van de Pier bij Scheveningen wordt gesloopt. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in augustus nog, aldus een woordvoerster van de attractie.

De sloop van het zogenaamde 'stalen eiland' is noodzakelijk door de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier. Bovendien heeft het verroeste gebouw op pijlers in zee geen enkele functie meer.

"Het is een lelijke pukkel die net achter de eigenlijke pier staat". zegt de woordvoerster. Bij de aankoop in 2014 hebben de huidige eigenaren van de Pier afspraken gemaakt met de gemeente over verwijdering.

Sloop betekent wel een omvangrijke operatie. Zo moet er een vaargeul in zee worden gegraven om de werkzaamheden en de afvoer van het overbodige deel van de pier mogelijk te maken. de Pier dateert van 1961.

Heropening

Exact een jaar geleden werd een deel van de Pier heropend. Het bouwwerk moest in 2013 op last van de brandweer dicht omdat die vanwege achterstallig onderhoud niet meer voldeed aan de veiligheidseisen.

Eind 2014 kochten hotelbedrijf DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels de Pier voor 3 miljoen euro om de attractie te renoveren.