VID waarschuwt voor vakantiefiles in het weekend

De verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt opnieuw voor drukte op Europese wegen aankomend weekend. Zeker zaterdag zullen Nederlanders in de file terechtkomen op weg naar het zuiden.

De VID heeft voor zowel Frankrijk als Duitsland code rood afgegeven voor verkeersdrukte, zo maakt de organisatie maandag bekend.

Rond de lunchtijd verwacht de dienst zaterdag zo'n 500 kilometer file in Frankrijk. De files ontstaan mede door de grenscontroles tussen België en Frankrijk. Voor zuid-Nederland begint zaterdag officieel de vakantie, wat de drukte verder opvoert.

De file die vrijdag voor de Gotthardtunnel wordt verwacht, zal tot zaterdagavond helemaal niet meer oplossen verwacht de dienst. Auto's die toch voor de tunnel in de file terechtkomen, moeten rekening houden met een wachttijd van twee tot drie uur.

Brennerpas

De ANWB verwacht veel vertraging in Oostenrijk op de A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel. Ook wordt grote drukte verwacht op de Brennerpas, de bergpas op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Ook in België krijgen vakantiegangers te maken met files en omleidingen wegens wegwerkzaamheden.

Afgelopen weekend begon de vakantie voor noord-Nederland, waarbij zo'n 1 miljoen mensen op vakantie gingen. Ook de week ervoor stond er op het piekpunt zo'n 500 kilometer file in Frankrijk.

Bekijk de actuele verkeersituatie

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie