Honderden annuleringen na couppoging Turkije

Ruim tweehonderd mensen die zaterdag met Thomas Cook/Neckermann zouden vertrekken naar een vakantiebestemming in Turkije, willen die reis niet meer maken. Buitenlandse Zaken kreeg zaterdag al honderden telefoontjes van reizigers met vragen over Turkije.

Dat heeft een woordvoerster van de reisorganisatie gezegd. "Van de 1200 mensen met een ticket ziet rond de 20 procent van de reis af, 60 procent wil sowieso instappen en 20 procent denkt er nog heel even over na, maar zal waarschijnlijk ook instappen."

Voor de afhakers is op zo'n korte termijn geen andere bestemming meer beschikbaar, omdat het hoogseizoen is. Zij krijgen hun geld terug. Mensen met een boeking voor een Turkijereis konden zich zaterdagochtend bij Thomas Cook melden op een speciaal telefoonnnumer.

TUI

Bij reisorganisatie TUI is eenzelfde beeld te zien. Daar hebben 250 van de 800 reizigers aangegeven niet meer naar Turkije te willen. Zij kunnen hun reis omboeken of kosteloos annuleren.

Volgens de woordvoerster van Thomas Cook was er in de Turkse badplaatsen de afgelopen nacht niets te merken geweest van de verijdelde staatsgreep. De situatie is er "rustig en volledig genormaliseerd".

Reizigers die door het schrappen van de vluchten van zaterdagochtend (met charters van Transavia) niet vanuit Turkije konden terugvliegen, komen waarschijnlijk later zaterdag terug naar huis.

Buitenlandse Zaken

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn in de afgelopen uren honderden telefoontjes binnengekomen van mensen die vragen hebben over de situatie in Turkije. De bellers willen onder meer weten of het nog mogelijk is naar Turkije te reizen of juist uit het land te vertrekken.

Een woordvoerster laat weten dat er uit Turkije tot dusver geen vragen om hulp zijn binnengekomen. Het ministerie adviseert alleen naar Ankara en Istanbul te reizen als het strikt noodzakelijk is. De situatie daar is chaotisch.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie