Topdrukte vakantieverkeer blijft aanhouden bij Gotthardtunnel

De vakantiedrukte houdt aan voor de Zwitserse Gotthardtunnel. In de nacht van vrijdag op zaterdag stonden vakantiegangers in de file voor de tunnel. In de ochtenduren waren de wachttijden opgelopen tot twee uur. 

Om 11.30 uur was dit nog steeds het geval aan de noordkant van de tunnel. Bij de Italiaanse grens met Chiasso is de wachttijd zo'n 45 minuten.

Ook op de wegen in Frankrijk en België is het erg druk. Op diverse plaatsen stonden 's nachts files. Om 10.00 uur 's ochtends stond er meer dan 110 kilometer file.

De problemen doen zich volgens de VerkeersinformatieDienst (VID) vooral voor op de Autoroute du Soleil, als gevolg van een ongeluk.

Toch zijn files in de zomer eerder regel dan uitzondering. Zeker sinds de aanslagen in Parijs van november vorig jaar wordt er streng gecontroleerd aan de grens tussen Frankrijk en België.

Grenscontroles

Door de controles staan automobilisten lang vast op de E17 en de E19. Zaterdagochtend rond 6.00 uur duurde het oponthoud bij de grens een kwartier tot een half uur. De verwachting is dat dit later vandaag verder zal oplopen. De Verkeersinformatiedienst (VID) raadt mensen aan om om te rijden via Doornik.

In Duitsland staan ook uitzonderlijk lange files op de A3 en A9, deze worden vooral veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Vakantiegangers staan daar in een file van zo'n anderhalf uur.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie