Meer dan achttien treinreizigers per dag verliezen hun smartphone

Het NS-personeel en andere reizigers hebben het afgelopen half jaar dagelijks achttien mobiele telefoons en smartphones in de trein gevonden.

Meer dan zestig procent van alle verloren voorwerpen keert terug bij de eigenaar, blijkt uit cijfers van de NS.

Er werden in de eerste helft van 2016 in totaal 3.371 mobiele telefoons gevonden. Dat aantal is een stuk lager dan het aantal pasjes, paspoorten en rijbewijzen dat in de trein blijft liggen; 14.309. Ook vervoersbewijzen (9.583 stuks) worden regelmatig door reizigers in de trein achtergelaten.

De NS ziet het aantal gevonden voorwerpen stijgen. In 2015 werden er 47.543 voorwerpen in de eerste helft van het jaar gevonden; nu ligt dat aantal op 54.066 voorwerpen. In de top tien gevonden voorwerpen staan onder meer rugzakken (3.290), portemonnees (2.987) en sleutels (2.816).

Nieuwe printer

Het personeel van het vervoersbedrijf heeft ook meerdere malen een compleet nieuwe printer, koffiezetapparaat of een teddy van 1.80 centimeter in de trein aangetroffen. Een aantal daarvan werden niet opgehaald door de eigenaar, waarna het naar het depot getransporteerd werd.

De NS bewaart gevonden voorwerpen vijf dagen op het station waar het ingeleverd is. Eigenaars kunnen tot die tijd hun verloren voorwerpen kosteloos ophalen.

Lees meer over:
NS

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie