Vakantiedrukte zorgt voor piek van 500 kilometer file in Frankrijk

Vakantiegangers in Frankrijk hebben zaterdag te maken gehad met forse vertragingen. Op het hoogtepunt stond er in Frankrijk circa vijfhonderd kilometer file. Ook in andere Zuid-Europese landen stond het op veel plekken vast. 

In Frankrijk zijn de eerste files om 5.30 uur bij Parijs ontstaan. Rond 10.00 uur stond er circa 211 kilometer file waarna het aantal files en de lengte ervan snel opliepen, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

De piek werd bereikt rond 13.00 uur. "De komende uren neemt de drukte verder af." In 2015 lag de piek een stuk hoger met 630 kilometer. 

Op de A7 richting het zuiden was een van de drukste punten in het land met meer dan vijftig kilometer file. Ook op de A10 tussen Parijs en Bordeaux was het erg druk.

Gotthardtunnel

Vakantiegangers op weg naar het zuiden stonden sinds zaterdagnacht ook al in de file bij de Zwitserse Gotthardtunnel richting Italië. De wachttijd van de tunnel was opgelopen tot één uur en een kwartier. In Duitsland stonden vroege vertrekkers vast op de belangrijkste route richting Oostenrijk.

Op de A3 tussen het Ruhrgebied en Oostenrijk moesten automobilisten rekening houden met in totaal 35 kilometer file. Dit kwam vooral door ongelukken en werkzaamheden.

Grenscontroles

Tevens waren er files door grenscontroles tussen België en Frankrijk. Vooral bij Brussel en Valenciennes (E19) en op de snelweg tussen Kortrijk en Frankrijk (E17) moesten automobilisten lang wachten.

Automobilisten uit Nederland konden beter via Doornik rijden om deze drukte te ontwijken.

Bekijk de actuele verkeersituatie

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie