Toeristen met beperkt bedekkende kleding geweigerd bij Angkor-tempels

Bezoekers in mouwloze shirts of broekjes boven de knie worden binnenkort niet meer toegelaten tot Angkor Wat en omliggende tempels in Cambodja.

"Het dragen van onthullende kleding is respectloos jegens de heiligheid van de tempels", stelt de beheerder van Angkor Wat, Angkor Thom en andere tempels in het Zuidoost-Aziatische land. 

De maatregel gaat op 4 augustus in, melden Amerikaanse media. Wie zijn lichaam onvoldoende bedekt, moet van kleding wisselen voordat het betreden van de tempels. 

Bezoekers wordt nu ook al gevraagd zich netjes te kleden. Er vindt echter geen handhaving plaats aan de hand van deze voorschriften. Veel bezoekers blijken zich er niet aan te houden, waardoor de voorschriften nu veranderen in regels. 

Populair

Met name Angkor Wat is een populaire trekpleister in Cambodja. De uit de negende eeuw stammende Khmer-tempel, inmiddels grotendeels verworden tot een ruïne, werd vorig jaar door 2,1 miljoen mensen bezocht.

Vorig jaar nog werden verschillende groepjes (Westerse) toeristen door de Cambodjaanse politie opgepakt vanwege het maken van naaktfoto's bij de Angkor-tempels.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie