Het is deze zomer mogelijk om een nacht door te brengen in Paradiso. De Amsterdamse poptempel heeft zich aangeboden op verhuurderswebsite Airbnb. Voor 100 euro kunnen twee personen heel Paradiso een dag en nacht huren.

De hoofdzaal wordt op 31 juli en op 10 en 15 augustus omgetoverd tot de "master bedroom", zei Jurry Oortwijn van Paradiso dinsdag. Een feestje geven tijdens het verblijf is niet toegestaan.

Geïnteresseerden moeten een motivatiebrief schrijven, waar Paradiso dan de leukste inzendingen uitkiest. Uiterlijk een week van tevoren worden de winnaars geïnformeerd over hun verblijf, bevestigt een woordvoerder aan NU.nl.

Het idee voor de verhuur ontstond tijdens een brainstormsessie over het vijftigjarig bestaan, in 2018. Omdat er deze zomer nog een paar data waren waarop geen optredens gepland staan, werd besloten de actie dit jaar al te houden.

Bezoekers kunnen van vrijwel alle faciliteiten gebruikmaken. "Op de benedenverdieping heb je een ruime keuze aan toiletten. Zowel urinoirs als comfortabel zittende wc-potten. Op de eerste verdieping en heb je beschikking over 200 kluisjes", staat in de advertentie.