Op Schiphol is vrijdagmiddag de volledig vernieuwde Lounge 2 officieel geopend. Na een verbouwing van anderhalf jaar kunnen reizigers zich op deze plek in zeven themawerelden begeven, verdeeld over twee verdiepingen en met een oppervlakte van zo'n 16.000 vierkante meter.

Jaarlijks reizen ruim 15 miljoen mensen via Lounge 2. Meer dan de helft (61 procent) van hen stapt over op het vliegveld. Door de verbouwing is er voor bijna 20 procent aan extra ruimte bijgekomen.

De vernieuwing maakt deel uit van een ingrijpende aanpak van de luchthaven om de capaciteit te vergroten en de terminal voor de reizigers efficiënter en comfortabeler te maken.

"We zijn er samen met onze partners in geslaagd in een beperkte ruimte een unieke beleving neer te zetten", aldus vice-president van Schiphol Group André van den Berg.

In de ruimte is onder meer het Johnnie Walker House te vinden en een aantal luxe winkels als Gucci en Rolex. Tijdens de verbouwing bleven de winkels gedeeltelijk open in kleinere en tijdelijke locaties.