'Amsterdam zestiende beste reisbestemming ter wereld'

Amsterdam staat op plek zestien in de lijst met reisbestemmingen ter wereld van het Amerikaanse weekblad U.S. News & World Report, bekend om zijn consumentenonderzoeken. Het Great Barrier Reef in Australië is de nummer een.

Parijs staat in de ranglijst op nummer twee, gevolgd door het tropische eiland Bora Bora (Frans-Polynesië). De redactie analyseerde 250 reisbestemmingen, waarbij zowel de meningen van experts als van toeristen werden meegenomen.

Amsterdam wordt vooral geprezen op de veelzijdigheid. "Geloof niet alles wat je hoort over Amsterdam", aldus het tijdschrift, verwijzend naar het seks- en drugsimago van de hoofdstad. "Amsterdam trekt veel jonge mannen, maar is ook ideaal voor een romantisch uitstapje of een educatief verantwoorde tour met de kinderen."

Behalve de zestiende plek in de algemene lijst, wordt Amsterdam ook op 4 gezet in de lijst met beste lentebestemmingen. "Van fietsen langs de grachten tot het Van Gogh Museum: Amsterdam voldoet aan vele verschillende reisvoorkeuren", aldus de U.S. News-redactie.

Winterbestemming

Lijstaanvoerder Great Barrier Reef, langs de oostkust van Australië, wordt geprezen als een totaal unieke levenservaring. Het onderwatergebied bestaat uit bijna 3.000 afzonderlijke riffen. Het Great Barrier Reef wordt overigens bedreigd, wat de toeristenstroom volgens onderzoekers kan doen stokken.

Daarnaast identificeerde U.S News nog een hele reeks toplocaties. Zo zou het Griekse Santorini de beste huwelijksreisbestemming zijn, en Costa Rica de beste winterbestemming.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie