Six Flags wil themapark openen in Saudi-Arabië

Het Amerikaanse themaparkbedrijf Six Flags Entertainment heeft plannen om een themapark te openen in Saudi-Arabië.

"We zijn erg trots om een kans te krijgen om een Six Flags-themapark naar het koninkrijk te brengen. Onze parken kunnen de entertainment bieden waar de Saudis naar vragen", vertelt directeur John Duffey maandag tegen de Saudische televisiezender Arabiya TV. Zijn uitspraken werden in het Arabisch nagesynchroniseerd.

De mededeling volgde op een bijeenkomst van het bedrijf met kroonprins Mohammed bin Salman, die momenteel in de Verenigde Staten is. Duffey vertelde geen details over de samenwerking met Saudi-Arabië.

De prins hoopt onder meer met het plan de private sector te laten groeien in het Aziatische land. Met een Six Flags themapark springt het land in op de veranderende levensstijl van zijn inwoners. "We zien dat cultuur en entertainment onmisbaar zijn voor de kwaliteit van het leven. We zijn ons bewust dat de huidige culturele mogelijkheden in het land niet de ambitie vertegenwoordigen die we hebben."

Sociale codes

Het is onduidelijk hoe het themapark zich gaat houden aan de sociale codes in het Arabische land, zoals het scheiden van geslacht in openbare ruimtes. Six Flags heeft in Noord-Amerika ongeveer twintig thema- en waterparken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie