Disneyland schrapt krokodillengrap in attractie na overlijden kind

De oneliner "let op je kinderen, anders doen de krokodillen het", die wordt gebruikt in de Disneyattractie Jungle Cruise, is geschrapt na het overlijden van een tweejarig jongetje in Orlando woensdag.

Toen het kindje tijdens een filmvoorstelling aan de oever van een meer zijn voeten in het water liet bungelen, werd hij door een alligator het water ingesleept. Zijn lichaam werd later door duikers gevonden. Het ongeval had plaats in de buurt van een hotel op het Walt Disney Resort in Florida.

The Hollywood Reporter meldt dat personeelsleden bij de Jungle Cruise-attractie is opgedragen om geen grappen te maken over krokodillen die kinderen eten. De waarschuwing aan ouders om op hun kinderen te letten wordt normaal gesproken gemaakt in de attractie.

Attractie

Jungle Cruise is een attractie gebaseerd op de film The African Queen uit 1951 en speelt zich af op een cruiseschip die door de jungle vaart in de jaren dertig. De bezoekers varen door een gesimuleerde jungle met robotdieren. De attractie geldt als één van de populairste Disney-attracties.

Het is onduidelijk of de grap ooit weer terugkeert in Jungle Cruise. The Hollywood Reporter schrijft dat vooralsnog het script van Peter Pan's Flight, waarin een krokodil ook een belangrijke rol speelt, ongewijzigd blijft.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie