Ruim 15.000 mensen bezoeken open dag Noord-Zuidlijn

De open dag van de stations van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam heeft meer dan 15.000 bezoekers getrokken, meldt de gemeente Amsterdam.

Op de stations waren bouwers aanwezig om aan de bezoekers te vertellen over de totstandkoming van de stations van de metrolijn.

Hoewel de meeste mensen zich van tevoren online hadden aangemeld bij de rondleidingen, kwamen ook toeristen op de open dag af. Het drukst bezochte station aan de metrolijn was Amsterdam Centraal met iets meer dan vijfduizend bezoekers.

Laatste keer

Zaterdag was hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat de stations te bewonderen waren voordat ze worden opgeleverd. Een woordvoerder van de gemeente meldt echter ook dat er 'vroege plannen' bestaan om voor de opening alvast een metro met reizigers langs de stations te laten rijden tijdens een evenement.

De Noord-Zuidlijn gaat na veel vertraging waarschijnlijk open in oktober 2017. Een definitieve datum wordt in juli door de gemeente vastgesteld.

Video: Noord-Zuidlijn te bewonderen tijdens Dag van de Bouw

Dag van de Bouw

De openstelling van de stations was onderdeel van de Dag van de Bouw die op meerdere plaatsen in Nederland werd gehouden. In totaal kwamen daar 93.000 kijkers op af. De openstelling van de stations van de Noord-Zuidlijn trok de meeste bezoekers.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie