Ryanair schrapt deel verschillende tarieven voor bagage

Ryanair schrapt een deel van de verschillende tarieven die reizigers moeten betalen om een koffer in te mogen checken. Alleen de duur van de vlucht en het gewicht van de koffer bepalen voortaan de prijs.

Tot dusver hanteerde Ryanair naar eigen zeggen 108 verschillende bagagetarieven. Naarmate het tijdstip van vertrek naderde, werd het steeds duurder om een koffer bij te boeken. Dat onderscheid komt te vervallen. Ook de tijd van het jaar speelt niet langer een rol.

De prijsvechter schat dat het voor 92 procent van de passagiers goedkoper wordt om een koffer mee te nemen. Alleen voor reizigers die een vlucht van langer dan drie uur maken, blijft het tarief gelijk: 40 of 50 euro voor een koffer van 15 of 20 kilo.

Topman Michael O'Leary zet Ryanair graag neer als de enige echte prijsvechter in Europa, maar ook de Ierse maatschappij moet zich wapenen tegen steeds fellere concurrentie. Lage ticketprijzen zijn daarvoor niet voldoende; de klant wil ook fatsoenlijk worden behandeld.

Bijbetalen

Omdat Ryanair op dat vlak een slechtere reputatie genoot dan bijvoorbeeld easyJet, Vueling en Transavia, zette de prijsvechter twee jaar geleden een charmeoffensief in. Klanten hoeven niet meer voor alles bij te betalen en de prijzen van veel diensten zijn verlaagd.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie