Efteling in top 25 best bezochte pretparken ter wereld

De Efteling is een van de best bezochte attractieparken ter wereld. Het Nederlandse pretpark in Kaatsheuvel is goed voor een plek in de top 25 in de jaarlijkse themapark-index van AECOM.

Ieder jaar maakt AECOM een overzicht van de best bezochte pretparken en musea van de wereld. In de top 25 staan vooral parken in de Verenigde Staten, China en Japan.

De Efteling trok in 2015 ruim 4,66 miljoen bezoekers, zo blijkt uit de cijfers van AECOM. Andere Europese parken in het overzicht zijn Disneyland Parijs, het Europapark in Duitsland en Tivoli Gardens in Kopenhagen.

In totaal was de top 25 goed voor zo'n 235.568.000 bezoeken, een totale stijging van 5,4 procent vergeleken met het jaar ervoor.

In de Europese top twintig staat De Efteling op plaats vier van best bezochte parken in 2015. Disneyland Parijs staat bovenaan, daar gingen in 2015 ruim 10,36 miljoen mensen heen.

Het Tikibad in Duinrell staat in de top 10 van best bezochte waterparken van Europa. Volgens AECOM bezochten zo'n 700.000 mensen het bad.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie