Eindhoven Airport gaat met ingang van maandag 30 mei tot donderdag 16 juni dicht. Tijdens die weken wordt de start- en landingsbaan van het vliegveld vernieuwd. 

In die tijd zijn er geen vluchten mogelijk vanaf en naar het op één na grootste vliegveld van Nederland, waar jaarlijks ruim vier miljoen passagiers gebruik van maken. De kosten voor de verbouwing zijn 10,7 miljoen euro.

Normaal zouden in de periode zo'n duizend vluchten plaatsvinden. RyanAir heeft alle vluchten gecanceld. Transavia verhuist enkele vluchten naar Schiphol. Wizz Air blijft wel grotendeels doorvliegen, maar wijkt daarvoor uit naar Maastricht Aachen Airport.

Met een kleine honderd vluchten kunnen passagiers daar opstappen voor negentien Oost-Europese bestemmingen.

Landingsbaan

De huidige landingsbaan is twaalf jaar oud en aan vervanging toe, aldus het vliegveld. Bovendien komen er honderd verlichte borden met aanwijzingen voor piloten.

Negen asfaltmachines leggen er in de weken 30.000 ton asfalt. Dat gebeurt in één stroom op de 45 meter brede en 3 kilometer lange start- en landingsbaan zodat er geen naden ontstaan. Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt om geen tijd te verliezen.

Asfaltering

Op 16 juni is het werk klaar en gaat het vliegveld open. Allerlei ander werk gaat dan gewoon door, nog tot 16 juli. Tijdens de asfaltering wordt rekening gehouden met het vinden van bommen en granaten uit de oorlog. Die worden direct geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.