Amsterdam is de populairste bestemming onder Nederlanders om naartoe te gaan met Pinksteren. Ook Londen en Berlijn zijn geliefde bestemmingen.

In Nederland zijn naast Amsterdam ook Rotterdam, Maastricht en Scheveningen in trek, blijkt uit cijfers van reiswebsite Trivago. Verder staan Parijs, Barcelona, Rome en Antwerpen in de top 10 van populaire bestemmingen dit weekend.

Bijna 9 procent van alle zoekopdrachten op de site zijn op Amsterdam. Bij Londen (2,98 procent), Berlijn (2,71 procent) en Parijs (2,64 procent) ligt dit percentage een stuk lager.

Mensen die de hoofdstad bezoeken verblijven daar gemiddeld anderhalve dag. In het buitenland blijven mensen langer. In Londen en Berlijn gemiddeld drie dagen. Toeristen in Barcelona en Rome blijven vier dagen.

Minder

Donderdag stelde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat er minder toerisme is deze Pinksteren, vanwege het verwachte koude weer.

Het bureau verwacht circa 750.000 Nederlanders die op vakantie gaan dit weekend, zo’n 50.000 minder dan vorig jaar. Meer dan de helft van de Nederlanders (60 procent) blijft in eigen land tijdens Pinksteren.

Video: In 60 seconden: Dit herdenken we met Pinksteren

In 60 seconden: Dit herdenken we met Pinksteren
55
In 60 seconden: Dit herdenken we met Pinksteren