Voorlopig geen veiligheidspoortjes voor Thalys in Nederland

Nederlandse stations krijgen voorlopig geen veiligheidspoortjes op perrons waar de Thalys vertrekt. In Frankrijk gebeurt dit sinds enige tijd wel.

"Daar is dit jaar in Nederland geen sprake van", zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid tegen De Telegraaf. "Wel kijken we constant naar de risicodreiging op het spoor, dus ook naar snelle treinen die over de grens gaan."

Op Franse stations moeten Thalys-reizigers door poortjes en wordt hun bagage gecontroleerd. Vorig jaar werd in een van de treinen een aanslag verijdeld.

Onzichtbare maatregelen

Het ministerie van Veiligheid laat aan de krant weten dat er wel extra maatregelen worden genomen, maar dat die niet altijd zichtbaar zijn. "Daar doen we ook geen mededelingen over”, aldus een woordvoerder.

Een bezwaar tegen 'Franse' maatregelen is de verlenging van de reistijd. De Nederlandse Spoorwegen wijzen erop dat de Thalys bij uitstek is bedoeld als snelle reismethode. "Dan moet je bij voorkeur geen barrières opwerpen die de tijdwinst weer tenietdoen."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie