App waarschuwt voor gebieden met muggen in Italië

In Italië kunnen gebruikers van smartphones een speciale app downloaden die waarschuwt in welke gebieden zich veel muggen bevinden.

Diverse Britse media schrijven over de gratis verkrijgbare app ZanzaMapp. De app verzamelt gegevens van gebruikers om daar vervolgens een digitale kaart op te baseren die aangeeft waar veel muggen voorkomen.

Daarnaast moet de app de overheid bijstaan om bestrijding van muggen te verbeteren.

ZanzaMapp is gemaakt door Cesare Bianchi van de Sapienza Universiteit van Rome. Hij kwam op het idee door het gebrek aan informatie op het gebied van ziektedreigingen die muggen met zich mee kunnen brengen. Mogelijk wordt het zikavirus ook door muggen verspreid.

Risico's

Bianchi denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het veiligheidsgevoel van reizigers. "Ik zocht naar een plaats waar ik beschermd zou zijn tegen de risico's omtrent het zikavirus. Ik kwam tot de conclusie dat er weinig praktische informatie beschikbaar is over de aanwezigheid van muggen."

In 2007 werd in Noord-Italië voor het eerst het chikungunyavirus geconstateerd, een virus dat voornamelijk in tropische gebieden voorkomt en door de tijgermug wordt verspreid.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie