Thalys biedt alle reizigers voortaan gratis internet aan tijdens hun treinreis. 

Tot op heden was er alleen gratis wifi beschikbaar in de eerste klas van de voertuigen, binnenkort is dat voor iedereen mogelijk, zo staat er in een persbericht van de vervoerder.

Elke reiziger krijgt tijdens de reis 40 MB dataverkeer aangeboden met een snelheid van maximaal 512 kbps (64 KB per seconde).  Als de 40 MB verbruikt is kunnen passagiers verder surfen met 256 kb/seconde (32 KB per seconde). 

De snelheid van het internet is relatief laag. Ter vergelijking: Een abonnement met 4G in Nederland heeft al gauw een snelheid van 2500 KB per seconde. Dat is dus zo'n 40 keer sneller dan het internet dat de hogesnelheidstrein aanbiedt.

Streamen

Thalys verzoekt reizigers om het streamen van video's zo veel mogelijk achterwege te laten. "Om te verzekeren dat iedereen optimale toegang heeft tot het internet, wordt de reizigers gevraagd het streamen van video's te beperken tot het absolute minimum."

Het spoorwegbedrijf werkt voor het internet in de trein samen met het Zweedse Icomera. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in geaggregeerde 3G- en 4G-netwerken van mobiele providers in de verschillende landen.