Grote Nederlandse dierenparken blijven donderdag langer open door de drukte. 

Dierentuin Apenheul in Apeldoorn verlengt zijn openingstijden van 17.00 naar 18.00 uur. "Het is echt druk", aldus een woordvoerder van de dierentuin tegen NU.nl. "Maar we waren er goed op voorbereid."

Op hun website gaf het dierenpark eerder op de dag al aan dat het heel erg druk was aan de bezoekers. "Daarom verdeelt de drukte zich goed en blijven we vandaag langer open om de bezoekers die later naar het park kwamen, op te vangen."

Ook bij het GaiaZoo in Kerkrade is het op Hemelvaartsdag erg druk. "We hebben nu 4.000 mensen in het park", aldus een woordvoerder van de dierentuin om 15.15 uur tegen NU.nl. "Er zijn inmiddels geen rijen meer, maar het is heel erg druk."

Het GaiaZoo bepaalt aan het einde van de dag of ze langer openblijven, maar dat "is te verwachten."

Weekenddag

Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft ook rekening gehouden met een drukke dag en besloot de langere openingstijden van te voren al vast te stellen. "We zien dit gewoon als een drukke weekenddag en zijn tot 18.00 uur open. Het is heel druk", vertelt een kassamedewerker tegen NU.nl.

De snelwegen rondom de Beekse Bergen stonden donderdagochtend al vast door de drukte, die waarschijnlijk door de geboorte van het olifantje Madiba werd veroorzaakt. 

Laatkomers

Meer dan 10.000 mensen kwamen naar het park, een van de drukste dagen ooit voor de Hilvarenbeekse attractie.

Nog steeds is het druk en het park roept mensen op om een andere dag naar het olifantje te komen kijken. ''Mensen die nu nog onderweg zijn, raden we aan op een andere dag terug te komen", aldus een woordvoerder van Beekse Bergen.

Ook dit park blijft langer open om laatkomers de kans te geven Madiba te bekijken.