In Nijmegen wordt van 27 tot en met 29 mei een pop-up waterglijbaan geplaatst. Het is de eerste keer dat Splash naar Nederland komt.

De glijbaan van 150 meter lang wordt in de Stikke Hezelstraat geplaatst, een steile straat in het centrum van Nijmegen.

"Dit fenomeen is wereldwijd een begrip. Het heeft al in verschillende grote steden plaats gevonden maar nog nooit in Nederland", aldus organisator Mark Verhoeven van Agency X.

Een Duitse organisatie wilde de glijbaan in Amsterdam plaatsen, maar daar was geen steile locatie te vinden. "Het lijkt alsof de straten in Nijmegen voor deze glijbaan gemaakt zijn", aldus Verhoeven tegen NU.nl. "Daarom besloten wij een half jaar geleden om zelf het initiatief te nemen en het concept naar Nijmegen te halen."

Als de eerste editie een succes is, wil de organisatie de glijbaan ook in andere steden gaan uitrollen. "Er zijn al wat gesprekken gevoerd", aldus Verhoeven.

6.000 bezoekers

Bezoekers die gebruik willen maken van de glijbaan moeten een ticket kopen. Dat ticket geeft de bezoeker vijf uur lang toegang tot de waterglijbaan. "Zwemkleding is niet verplicht, kleding die nat mag worden natuurlijk wel."

Er kunnen 6.000 bezoekers gebruik maken van de attractie. De winkels in de straat zijn voor voetgangers gewoon bereikbaar.