In de meivakantie gaan ongeveer evenveel Nederlanders weg als vorig jaar. NBTC Holland Marketing verwacht dat tussen de 3,5 en 4 miljoen vakanties worden ondernomen. Daarvan zijn bijna 2 miljoen vakanties in eigen land, zo meldt het toeristenbureau.

Mensen die in Nederland blijven, gaan het vaakst (40 procent) naar een bungalow. Ook wordt veel gekampeerd (35 procent). Veel vakantiegangers laten het afhangen van het weer.

De populairste vakantiegebieden in eigen land zijn de kust en de natuurgebieden. Qua activiteiten zijn wandelen en fietsen populair, maar ook een bezoek aan een attractiepark, dierentuin of museum.

De Nederlanders die naar het buitenland gaan, gaan het vaakst naar Frankrijk, Duitsland en België. Omdat de meivakantie nu over een langere periode wordt gespreid, is een vakantie naar het buitenland nu populairder.

Dit jaar is de meivakantie voor heel Nederland van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei. Scholen kunnen de vakantie met een week uitbreiden. Ze mogen daarvoor kiezen voor de laatste week van april of de week na 8 mei.