Vraag naar ruimere annuleringsverzekeringen bij vakantie neemt toe

Reisverzekeraars spelen in toenemende mate in op bange vakantiegangers door ruimere annuleringsverzekeringen aan te bieden. De vraag hiernaar is groter door onrust in Griekenland en Turkije, maar ook door bijvoorbeeld het zikavirus.

Het animo voor verzekeringen die meer dekking bieden zou met tientallen procenten zijn gestegen. Dat meldt de Telegraaf op basis van gesprekken met onder andere Europeesche Verzekeringen en reisbrancheorganisatie ANVR.

Met een zogenaamde allrisk-annuleringsverzekering kunnen reizigers makkelijker van hun reis af wanneer zij niet meer durven. Een dergelijke verzekering is gemiddeld zo'n 30 procent duurder dan een reguliere verzekering. "De reiziger is dan voor 75 procent gedekt bij alle onvoorziene omstandigheden die buiten zijn schuld optreden", aldus Daan Wentholt, woordvoerder van Europeesche verzekeringen.

Wentholt noemt als voorbeeld het gevreesde zikavirus. "Als zich dat plotseling openbaart voordat men naar het betreffende vakantieland moet afreizen, mag de reis worden geannuleerd. Echter niet als dat virus daar al bekend was."

Angst

Naar verwachting trekken zo'n vier miljoen Nederlanders eropuit in de meivakantie die komend weekeinde van start gaat. 55 procent daarvan gaat naar het buitenland. Volgens ANVR-voorzitter Frank Oostdam zijn reizigers op zoek naar "de veiligste plekjes".

Cijfers over dit zomerseizoen geven aan dat Turkije, Griekenland en Egypte steeds minder populair worden door terreurdreigingen en vluchtelingenproblematiek. Bekende hoofdsteden worden ook vaker gemeden.

Verwacht wordt dat Griekenland en Turkije nog wel een inhaalslag zullen maken met het aantal boekingen wanneer lastminute-aanbiedingen loskomen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie