Nederland is in populariteit gestegen bij Chinezen. Het aantal nachten dat zij in ons land verblijven is vorig jaar met 33 procent gestegen ten opzichte van 2014.

Ook kwamen Roemeense en Turkse toeristen vaker naar Nederland. Ons land is minder in trek geraakt bij Russen, Japanners en Luxemburgers.

De meeste toeristen die ons land in 2015 bezochten, kwamen uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Nederland verbleven is opnieuw gestegen. In totaal ging het vorig jaar om 37 miljoen overnachtingen, een stijging van 8 procent. Duitsers waren goed voor 15 miljoen overnachtingen, gevolgd door Belgen (5 miljoen) en Britten (4 miljoen).

Hotel

Door de toename van het aantal Chinese toeristen werden vorig jaar ook meer hotelovernachtingen geboekt. In totaal boekten zij 436.000 hotelovernachtingen, 33 procent meer dan in 2014.

Vanuit Rusland kwamen minder toeristen naar Nederland. Het aantal overnachtingen van Russen in een hotel daalde met 25 procent.

Kust

Duitsers en Belgen vieren hun vakantie het liefst aan de kust. Ze slapen net als Belgen het liefst op bungelowparken of campings. De zuiderburen overnachten ook vaak in het binnenland.

Britten gaan graag naar Amsterdam en boeken daarom juist vaak een hotel. De hoofdstad is goed voor de helft van alle hotelovernachtingen in Nederland.

Binnenlands toerisme is nog steeds groter dan buitenlands toerisme. In totaal boekten Nederlanders 66 miljoen overnachtingen in eigen land.