Schiphol vreest extreme drukte tijdens het aankomende vakantieseizoen. Het vliegveld heeft "dringend behoefte" aan een oplossing, omdat ze anders niet kunnen garanderen dat de zomer goed verloopt.

Een woordvoerder van Schiphol laat aan De Telegraaf weten door de "veel te krappe bezetting" het ergste te vrezen voor de zomer.

Niet alleen meer personeel, maar ook een verbetering van de zogenaamde 'e-gates', waar passagiers automatisch hun paspoort kunnen laten checken, moeten ervoor zorgen dat reizigers niet te lang in de rij staan.

De marechaussees die zich normaal bezighouden met het controleren van paspoorten van reizigers naar niet-Schengenlanden, zijn door de terreurdreiging belast met meer aangescherpte veiligheidstaken.

KLM laat desgevraagd aan de krant weten ongerust te zijn over de drukte op het vliegveld. "Bij onvoldoende capaciteit komt ook onze functie als knooppunt voor doorgaande reizigers in gevaar. Een vlotte doorstroming is van essentieel belang. We verwachten dat de luchthaven ernstig oponthoud tijdig voorkomt."

Ook TUIfly en Corendon laten weten zich zorgen te maken over de aanhoudende drukte. Verhalen dat reizigers wordt gevraagd vier uur van te voren te komen ontkracht een woordvoerder van Schiphol tegenover NU.nl.