Japan wil meer toeristen die veel geld uitgeven

Er moeten veel meer toeristen naar Japan komen die veel meer geld uitgeven. De Japanse premier Shinzo Abe heeft woensdag een plan gelanceerd om het aantal toeristen in Japan voor 2020 te verdubbelen en ook de hoeveelheid geld die de bezoekers uitgeven.

Abe hoopt dat de toeristen nieuw leven blazen in de trage economie. Toerisme is een van de weinige sectoren waarin de economische hervormingen van de regering Abe vruchten lijken af te werpen. Sinds de regering in 2012 is aangetreden, zijn er al veel meer toeristen gekomen, vooral Chinezen. Dat is vooral dankzij meer soepelheid bij het verstrekken van visa in Aziatische landen.

De premier zei woensdag dat er 40 miljoen bezoekers moeten komen in 2020, twee keer zoveel als in 2015. Vorig jaar gaven toeristen in Japan omgerekend ongeveer 27,4 miljard euro uit. Abe wil dat in 2020 ruim verdubbeld zien.

Het moet daarvoor nog eenvoudiger worden een visum voor Japan te krijgen en eenvoudiger om het vliegtuig naar Japan te nemen. Ook moet er veel meer reclame worden gemaakt.

Olympische Spelen

De ambitie van de premier houdt niet op in 2020, het jaar dat er Olympische Spelen in Japan worden gehouden. Als de 'big spenders' Japan als reisbestemming hebben ontdekt, voorziet Abe 60 miljoen toeristen in 2030 die dan meer dan 115 miljard euro uitgeven.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie