Langere wachtrijen op Schiphol tijdens Paasdrukte

Schiphol heeft het afgelopen Paasweekeinde ruim 630.000 passagiers bediend. Dit zorgde voor lange wachtrijen bij de paspoortcontrole.

Door de verhoogde terreurdreiging en de toestroom van asielzoekers in Nederland is de bezetting van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol lager. Volgens president-directeur van Schiphol Jos Nijhuis kan daarom de extra drukte niet worden opgevangen.

"We hebben begrip voor de precaire situatie van de Koninklijke Marechaussee, maar we hebben wel dringend behoefte aan een oplossing", aldus Nijhuis. Hij hoopt dat de politiek financiële maatregelen zal treffen. 

Gevolgen

De onderbezetting zou voor problemen kunnen zorgen tijdens de zomerdrukte wanneer er soms 200.000 reizigers per dag gebruik maken van de luchthaven. De eerstvolgende piek in reizigersaantallen wordt in de meivakantie verwacht.

Ook op internet gaan de wachtrijen niet onopgemerkt voorbij. "We worden niet overspoeld met klachten, maar we merken zeker dat het speelt op sociale media", aldus een woordvoerder van Schiphol. Als de onderbezetting aanhoudt, kan dit gevolgen hebben. "Mensen moeten dan nog eerder naar het vliegveld komen en punctualiteit voor airlines kan in het geding komen."

Dit jaar verwacht Schiphol circa zestig miljoen passagiers.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie