Naar verwachting gaan dit jaar zo'n 400.000 Nederlanders met Paasvakantie, 50.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast zullen 850.000 buitenlandse toeristen ons land bezoeken met Pasen.

Dat aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar, maakt NBTC Holland Marketing woensdag bekend.

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt een deel uit andere landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië.

"Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust", aldus de toeristenorganisatie. Nederlanders maken dit jaar naar verwachting zo'n 25 miljoen uitstapjes.

De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. "Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt", stelt NBTC.

Aanslagen

Woensdag werd bekend dat reisorganisaties bang zijn dat het aantal boekingen afneemt en toeristen hun reis uitstellen vanwege de recente aanslagen in Europa. ANVR-voorman Frank Oostdam vertelde dat mensen bezorgd zijn en daarom banger zijn om de trein of het vliegtuig naar het buitenland te pakken. 

"Aanslagen zijn niet bevorderend voor het reisgedrag, daar maken wij ons zorgen om. Na de crisis nam het consumentenvertrouwen weer toe, maar door de recente aanslagen zien we toch weer dalende cijfers."