Vakantieverblijven Nederland in zomer bijna helft duurder

Nederlandse vakantieverblijven zijn in de zomer 42,5 procent duurder dan in de lente. Nederland komt daarmee op de vijfde plek van duurste vakantieverblijven in Europa.

De stijging in de zomer is hoger dan in een land als Duitsland, waar de prijzen met 15,8 procent hoger zijn, blijkt uit onderzoek van Hometogo onder 1,7 miljoen accommodaties in 37 landen.

Nederland staat op de vijfde plek van duurste vakantiehuizen in Europa met gemiddeld 806 euro per week. Alleen in Spanje (807 euro), Griekenland (820 euro), Groot-Brittannië (943 euro) en Zwitserland (949 euro) wordt meer betaald voor een zomerverblijf.

In Denemarken stijgen de prijzen tussen de lente en de zomer het meest: ruim 84,6 procent wordt meer betaald voor een weekverblijf.

De goedkoopste bestemmingen in de zomer in Europa zijn Bosnië en Herzegovina (312 euro), Servië (312 euro) en Roemenië (324 euro). Ook andere Oost-Europese landen zijn goedkoop in de zomer.

Friesland

Van alle provincies in Nederland is Friesland het duurste. De gemiddelde prijs voor een weekverblijf is 724 euro. Zeeland is de goedkoopste provincie met 656 euro. De stijging in het gemiddelde van 806 euro per week in Nederland ontstaat voornamelijk door de dure verblijven op de Antillen. Op Aruba (1375 euro), Bonaire (1130 euro) en Curaçao (1105 euro) kost een weekverblijf meer dan in de Nederlandse provincies.

Een vakantiehuis voor een week op Texel kost 290 euro meer in de zomer dan in de lente. Amsterdam is een van de duurste steden van Nederland om in te verblijven in de zomer (1341 euro). Een vakantiehuis in Rotterdam (714 euro) is bijna de helft goedkoper.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie