Recordaantal toeristen bezoekt New York in 2015

In 2015 is de stad New York door ruim 58,3 miljoen toeristen bezocht. De stad verwacht dat dit aantal in 2016 stijgt met 2,4 procent tot 59,7 miljoen bezoekers.

Het plan van voormalig burgemeester Michael Bloomberg, om het aantal toeristen dat naar de stad komt te verhogen, blijkt effect te hebben, stelt Fred Dixon van het toerismebureau van New York.

Dixon verwacht dat het aantal toeristen gaat stijgen tot 67 miljoen in 2021.

Het hoge aantal bezoekers zorgt wel voor drukte in bepaalde gebieden in de stad, zoals in Manhatten. Alicia Glen, loco-burgemeester voor de economische ontwikkeling van de stad, vertelt aan The New York Times dat ze hoopt dat toeristen ook andere gebieden van de stad gaan verkennen. "We hopen dat toeristen gaan inzien dat het 'cool' is om niet in Manhattan te blijven."

"Je bent een beetje een sukkel als je naar New York komt en alleen naar Times Square gaat."

China

Vorig jaar bezochten 850.000 Chinese toeristen New York. In 2016 wordt verwacht dat dit aantal stijgt naar 920.000 bezoekers uit het Aziatische land. "We voorspelden al een miljoen Chinese bezoekers in 2018, maar in dit tempo gaat dat eerder gebeuren", stelt Dixon.

New York profiteert van een langzame economie in China en een versterking van de Amerikaanse dollar waardoor het land goedkoper is voor Chinezen. Dixon noemt het jaar 2016 ook wel het "toeristische jaar Amerika-China".

Na Groot-Brittannië, Canada en Brazilië is China het land waar de meeste toeristen vandaan komen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie