Chinezen gaan vaker op reis naar Europa

In 2016 zullen ruim 130 miljoen Chinezen een reis gaan maken naar het buitenland. Dat is een stijging van 10 procent met een jaar eerder. Vooral Europa is steeds vaker in trek bij toeristen uit het Aziatische land.

"Mensen hebben genoeg van de Aziatische buurlanden en willen naar Europa", vertelt directeur van de Chinese toerisme-academie Wei Xiao'an, meldt het Belgische persbureau Belga.

Er wordt nog steeds veel gereisd naar buurlanden als Zuid-Korea en Japan, maar er is inmiddels ook een grote toename te zien in de interesse in Europese landen. Landen met een soepeler visumbeleid zijn meer in trek dan een land waar dit lastiger is voor Chinezen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld voor Chinezen makkelijker om een visum te krijgen dan in Duitsland.

Angst voor terrorisme of de vluchtelingencrisis in Europa schrikt de toeristen op de lange termijn niet af, stelt de directeur. Wel was er een daling van 18 procent te zien in het aantal toeristen dat naar Frankrijk afreisde in december na de aanslagen daar. "Er is enige invloed, maar niet een fundamentele verandering in reisgedrag."

Omdat de Chinese toerist vaak meer geld uitgeeft aan luxegoederen dan toeristen uit andere landen, zijn deze gewild bij overheden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie