Het Atomium in Brussel heeft vrijdag de zes miljoenste bezoeker mogen ontvangen. De mijlpaal werd behaald door een Nederlander uit IJsselstein die het monument met zijn gezin bezocht.

"Het gezin deed het monument om 13.15 uur aan", bevestigt woordvoerster van de Brusselse bezienswaardigheid, Inge van Eycken.

Om het behalen van de mijlpaal te vieren kreeg het gezin gratis toegang tot het Atomium en een prijzenpakket bestaande uit onder andere een rondleiding, een etentje en een bos bloemen.

Per jaar trekt de bezienswaardigheid zo'n 600.000 bezoekers. In 2015 was hiervan 26 procent van Nederlandse afkomst. Het Atomium is daarnaast voornamelijk in trek bij Franse, Spaanse, Italiaanse en Spaanse toeristen.

Renovatie

Na de renovatie van het monument in 2006 gaat het goed met de bezoekersaantallen van het Atomium. "Voor de renovatie vielen de bezoekerscijfers sterk terug", aldus van Eycken. "De renovatie heeft absoluut bijgedragen aan de populariteit".

Het is nog onzeker of die stijgende lijn voortgezet kan worden in 2016. "Wij verwachten dat de bezoekersaantallen misschien tijdelijk licht zullen dalen ten opzichte van ander jaren gezien de onrust na de aanslagen in Parijs."