De organisatie van de Huishoudbeurs richt zich vooral op jongeren, omdat ze bang zijn voor veroudering. "Onze bezoeker is gemiddeld 40 tot 42 jaar oud", aldus beursmanager Nicole Mengerink tegen NU.nl.

De populaire lifestylebeurs die van 20 tot en met 28 februari plaatsvindt, wil de gemiddelde leeftijd iets omlaag krijgen.

"We richten ons al een aantal jaren op jongeren, want we willen niet verouderen", aldus Mengerink. De beurs organiseert daarom onder meer The Model Convention, waarbij meisjes gescout kunnen worden door modellenbureaus. "En dit jaar hebben we ook allemaal vloggers uitgenodigd."

Uit de cijfers van de afgelopen jaren blijkt niet dat er daadwerkelijk meer jongeren de beurs bezoeken, maar volgens Mengerink zien de exploitanten op de beurs wel een verandering. "Ze zien gewoon veel meer jongeren en spreken ons daar ook op aan."

Project

Mengerink vertelt dat ze op dit moment ook bezig zijn met een nieuw project, waar de doelgroep ook interesse in zal hebben. "We ontwikkelen momenteel het project 'Huishoudbeurs 2020', waarbij we de Huishoudbeurs 2020-proof willen maken. Daarbij denken we aan concerten, en foodtrucks. Ook kan er nog een hal bij."