Tientallen reizigers willen omboeken vanwege zikavirus

Tientallen reizigers die een reis hebben geboekt naar een gebied waar het zikavirus heerst willen hun reis omboeken.

Volgens RTL Nieuws hebben tientallen mensen zich gemeld bij reisorganisatie Tui. Het gaat volgens de reisorganisatie voornamelijk om reizigers die een reis naar Curaçao hebben geboekt.

Ook bij KLM komen vragen van mensen over hun reis. Een verzoek tot omboeken van een vlucht wordt bij de vliegmaatschappij per geval beoordeeld.

Omdat er officieel geen negatief reisadvies geldt van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn reisorganisaties niet verplicht om aan het omboeken mee te werken.

Er wordt volgens Tui wel coulant omgegaan met reizigers die vanwege het virus niet meer willen afreizen naar de risicogebieden. Zwangere vrouwen die niet meer meer willen reizen naar een risicogebied, kunnen kosteloos een gelijkwaardige reis naar een andere bestemming boeken.

Reisadvies

België en de Verenigde Staten hebben inmiddels hun reisadvies aangepast voor de gebieden waar op dit moment een risico is op het oplopen van het zikavirus.

Donderdag wilde D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten waarom Nederland nog niet het reisadvies heeft aangepast.

Het ministerie meldde hierop dat het advies wordt opgesteld op basis van veiligheidsrisico's. "Er zijn heel veel ziektes die je in het buitenland kunt oplopen, zoals malaria en dengue." Ze verwees vervolgens naar het RIVM, wat eind vorige week zwangere vrouwen adviseerde om beter niet naar zikagebieden te reizen.

Video: Wat is het zikavirus?

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie