'Betere afhandeling ov-chipklachten'

Reizigers met een klacht over hun ov-kaart worden steeds beter geholpen. Het aantal "kastje naar de muur"-meldingen is vorig jaar met de helft gedaald ten opzichte van 2014, melden consumentenorganisaties.

De ANWB, Rover en de Consumentenbond hebben zich bij het ov-loket sterk gemaakt voor betere klachtenafhandeling.

Ze vonden dat te veel reizigers met hun klacht van de ene naar de andere partij moesten. De belangenorganisaties pleitten toen voor één loket voor alle klachten en maakten daarover afspraken met de vervoerders.

Die zeggen dat ze sinds de zomer van 2014 ruim vierduizend klachten direct hebben opgelost, zonder onnodige doorverwijzing.

Vasthouden

De openbaar vervoerders en Trans Link Systems, de uitgever van de ov-chipkaart, hebben afgesproken dat ze een reiziger maximaal een keer doorverwijzen. De organisatie waar de reiziger na doorverwijzing terechtkomt, is en blijft het aanspreekpunt voor de reiziger en moet ervoor zorgen dat de klacht wordt opgelost.

De ANWB, Rover en de Consumentenbond zijn blij dat ov-klachten beter en sneller worden opgelost. ''De vervoerders moeten deze aanpak nu vooral vasthouden.''

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie