Zwembad belangrijkst bij boeken van vakantie

Nederlanders vinden bij het boeken van een vakantie de aanwezigheid van een zwembad het belangrijkst, blijkt uit een analyse van de top tien meest gebruikte filters bij de zoektocht naar vakantiehuizen door Hometogo.

Meer dan een derde van de Nederlandse reizigers zoekt op de website speciaal naar een vakantiehuis met zwembad. 

De tweede meest gebruikte filter tijdens het zoeken naar een vakantiehuis of -appartement is de aanwezigheid van wifi (20,6 procent). Dit blijkt ook belangrijker dan de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen op vakantie: 13,3 procent van de reizigers vindt het belangrijk te weten of huisdieren zijn toegestaan.

In vergelijking met andere Europese landen zoeken Nederlanders gemiddeld 5,9 procent vaker naar een vakantiehuis met wifi. Italiaanse reizigers vinden het minder belangrijk (16 procent) om online te zijn, en Duitsers ook (15 procent). In Frankrijk en Spanje gebruikt zelfs maar een op de acht reizigers de filter van aanwezigheid van wifi.

Huisdier

Daartegenover vinden de Duitse en Italiaanse reizigers het mee kunnen nemen van een huisdier juist belangrijker dan het aanwezig zijn van wifi, in tegenstelling tot de Nederlanders. Zeker 17 procent van de Duitsers willen graag hun huisdier mee, en 27 procent van de Italianen.

Het minst belangrijk is de filter 'roken toegestaan'. Maar 1,4 procent van de mensen vindt het belangrijk of het toegestaan is om te roken in het vakantiehuis. Ook een garage (4 procent) en airconditioning (3 procent) is niet heel belangrijk in de zoektocht.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie