Fors meer toeristen naar Nederland

In 2015 bezochten bijna 15 miljoen internationale toeristen Nederland, 7 procent meer dan het jaar ervoor. 

Duitsland was hofleverancier met ruim 4,2 miljoen bezoekers, een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit een raming van het bureau NBTC Holland Marketing, waarmee het dinsdag naar buiten komt.

België komt op een tweede stek met bijna 2 miljoen toeristen. Groot-Brittannië zakte een plaatsje en komt met ruim 1,9 miljoen op plaats drie.

Het aantal Chinezen dat ons land aandeed, groeide het spectaculairst. In 2015 kwamen 300.0000 Chinezen naar ons land, 21 procent meer dan het jaar ervoor. Ook kwamen er – voor het eerst sinds 2006 - weer meer dan één miljoen Amerikanen (+3 procent) naar ons land. "Dit is mede ingegeven door de aantrekkende economie en de goedkopere euro", aldus NBTC Holland Marketing.

Daling

Het aantal bezoekers uit Rusland daalde met vierentwintig procent, met name vanwege geopolitieke spanningen en de waardedaling van de roebel.  Ook het aantal Japanners daalde met vijftien procent naar ongeveer 125.000. "Japanners zijn relatief risicomijdend en vanwege de aanslagen en terreurdreiging in Europa, stellen zij hun reis naar Europa uit."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie