Egypte investeert in beveiliging resorts en luchthavens

Egypte gaat fors investeren in de beveiliging van de verschillende toeristenresorts, populaire bezienswaardigheden en luchthavens. Het land hoopt hiermee dat het aantal toeristen gaat stijgen.

Zo wordt er geïnvesteerd in speurhonden, extra cameratoezicht en röntgenmachines, meldt de Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou volgens Telegraph. Het land investeert ruim 300 miljoen Egyptische pond (ruim 35 miljoen euro) in extra beveiliging.

De maatregelen volgen na pogingen tot aanslagen op toeristen bij verschillende populaire bezienswaardigheden in het land. Zo werden drie toeristen deze maand aangevallen in Hurghada en mislukte een schietpartij bij een hotel. Er vielen geen doden bij deze aanslagen.

Forse daling

Het aantal toeristen dat naar Egypte gaat is hierdoor fors gedaald. Onterecht, vindt de minister van Toerisme.

"Vakantiegangers moeten zich veilig voelen in Egypte", is de verklaring van Zaazou. Hij voegt er wel aan toe dat de maatregelen er niet toe moeten leiden dat toeristen zich overdreven bewaakt gaan voelen.

Op 31 oktober stortte een Russisch passagiersvliegtuig neer boven het schiereiland Sinaï, waarbij alle 224 inzittenden om het leven kwamen. IS claimt achter deze aanslag te zitten. Verschillende overheden besloten daarop niet meer te vliegen op het vliegveld Sharm el-Sheikh, nadat bekend werd dat dit mogelijk kon gebeuren door een slechte beveiliging.

Veel toeristen besloten hierop hun vakantie naar Egypte te annuleren, waardoor op dit moment hotels gemiddeld maar voor 15 procent vol zitten.

Externe beveiliging

Egypte heeft nu een extern beveiligingsbureau ingehuurd om te assisteren met de beveiliging op het vliegveld, in de hoop dat luchtvaartmaatschappijen opnieuw gaan vliegen op Sharm el-Sheikh.

De maatregelen moeten binnen een paar weken zijn doorgevoerd.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie