Nederland telt ongeveer 2,8 miljoen vrijgezellen. De Vakantiebeurs, die volgende week van start gaat in de Utrechtse Jaarbeurs, speelt hierop in door alleenstaande reizigers centraal te stellen.

Volgens de organisatoren van de beurs wordt alleen op reis gaan steeds populairder.

Bij de hal 'Vakantiebeurs goes solo' kunnen mensen die alleen op pad gaan informatie inwinnen bij single-vriendelijke reisorganisaties en eventueel op zoek gaan naar reisgenoten voor een geboekte reis.

Niet alleen vrijgezellen, maar iedereen kan over ruim 1200 reisbestemmingen informatie opvragen. Noord-Engeland is dit jaar 'gastland' en een nieuwe bestemming op de beurs.

"De bekendheid van deze regio is in Nederland nog niet zo groot. Het noorden van Engeland heeft mooie natuur en een diversiteit aan moderne steden, historische dorpjes en landhuizen met tuinen'', aldus Margot Eggink van het Britse toeristenbureau Visit Britain. "De natuur leent zich perfect voor wandel- en fietstochten en andere outdooractiviteiten.''

Nieuwe bestemmingen

Nieuwe vakantiebestemmingen op de beurs zijn Montenegro, Colorado, Wales en Gambia.

De vakantiebeurs is van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari. De NS zet op zaterdag 16 januari speciaal voor de Vakantiebeurs twee extra treinen in. Vorig jaar trok het grootste jaarlijkse evenement op vakantiegebied rond de 117.000 bezoekers.