'Verschil in prijs drie- en viersterrenhotel loopt op tot 108 euro'

Een overnachting in een viersterrenhotel kan gemiddeld tot 108 euro duurder zijn dan een overnachting in een driesterrenhotel.

Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com, gebaseerd op de Hotel Price Index, waarbij de gemiddelde prijzen die in zeventig steden werden betaald door Europese reizigers in de eerste zes maanden van 2015 werden bijgehouden.

Het gemiddelde verschil van 108 euro komt naar voren bij hotels in het Amerikaanse Boston, terwijl het verschil tussen driesterren- en viersterrenhotels in Kaapstad maar 13 euro is.

Ook in andere steden in Amerika zijn hotels met vier sterren een stuk duurder dan hotels met drie sterren: 99 euro duurder in Los Angeles en 95 euro in Miami. Het grootste verschil tussen de sterrenhotels buiten Amerika ligt in het Mexicaanse Cancun met 103 euro en het Franse Nice en Japanse Tokio (73 euro).

Goedkoop

In Kaapstad is het verschil tijdens een overnachting het kleinst (13 euro), gevolgd door Helsinki (14 euro) en Warschau (15 euro). In deze steden was het zelfs maar 31 euro duurder om een vijfsterrenhotel te boeken voor een nacht.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie