Verenigde Staten en Groot-Brittannië waarschuwen toeristen in Peking

Zeker vier westerse landen waarschuwen hun landgenoten om waakzaam te zijn als ze de komende feestdagen doorbrengen in de Chinese hoofdstad Peking. Het zijn de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië.

De Amerikaanse ambassade in Peking zegt ''informatie over mogelijke dreigingen" tegen westerlingen te hebben binnengekregen. In het populaire winkel- en uitgaansgebied Sanlitun zou op of rond eerste kerstdag mogelijk iets kunnen gebeuren. Wat dat zou kunnen zijn is niet bekend.

De autoriteiten in Peking hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn in Sanlitun meer gewapende politiemensen op de been dan anders en rijden er veel politieauto's rond. Behalve veel winkels, restaurants en cafés zitten er in de wijk ook ambassades.

Geen commentaar

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wil nog geen commentaar geven, maar de Nederlandse ambassade in Peking waarschuwt op zijn website wel voor mogelijke dreiging tegen westerlingen in Peking. Ze verwijst daarbij naar de mededeling van de Amerikaanse ambassade en roept Nederlanders in de Chinese hoofdstad op alert te zijn tijdens de feestdagen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie