Londen is populairste bestemming voor jaarwisseling

Nederlanders die de jaarwisseling in het buitenland willen vieren, doen dat dit jaar het liefst in Londen. De Britse hoofdstad komt als populairste bestemming uit de bus.  

Dit blijkt uit cijfers van Trivago.com, waar de prijzen van meer dan 900.000 hotels worden vergeleken op meer dan 250 boekingssites.

Londen wordt tijdens de jaarwisseling van alle hotelbestemming het meest bezocht onder Nederlanders. Uit de ervaringen op Reisgraag.nl blijkt waarom Londen zo geliefd is en gemiddeld een 8,4 scoort: het heeft volgens de recensies voor iedereen wat te bieden. De stad wordt onder meer geprezen om de vele horecagelegenheden, parken, musea, bezienswaardigheden, attracties en duidelijke metrolijnen. 

De Franse hoofdstad Parijs staat op nummer twee van de lijst. Parijs is, ondanks de recente gebeurtenissen, ook de op een na meest gezochte bestemming voor oud en nieuw. 

Antwerpen

Berlijn en Antwerpen nemen plaats drie en vier in. Binnen Nederland zelf is Amsterdam de meest gezochte bestemming. Ook Rotterdam, Scheveningen en Maastricht zijn ook populair; deze steden eindigen op plek zeven, twaalf en vijftien.

Amsterdam is ook zeer populair als bestemming voor andere Europeanen. De hoofdstad is na Londen, Parijs en Berlijn, de populairste Europese stad om het nieuwe jaar in te luiden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie